Kako su Mona Lisi narasli brkovi

18. svibnja 2010.

U ponedjeljak, 24. svibnja 2010. u 19.00 sati u Čitaonici tiska (na prvom katu) Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica održat će se treće, pretposljednje predavanje u ciklusu pod nazivom «Kako gledati sliku?». Predavač je i ovaj puta Marijan Špoljar, povjesničar umjetnosti i galerist.

Njegova izuzetno zanimljiva i kvalitetna, svakome lako razumljiva predavanja korespondiraju s činjenicom da smo duboko uronjeni u civilizaciju slike. Sve je oko nas prožeto vizualnim senzacijama. Postavlja se pitanje: Znamo li ih odčitati i do kraja dešifrirati? Pođimo od obične slike kao umjetničkog proizvoda: ne susrećemo li se, najčešće, s pitanjem o njezinoj teškoj „čitljivosti“, o nerazumljivosti, a ako je riječ o nekom avangardnom djelu o njezinoj potpunoj hermetičnosti.

U predavanje pod nazivom «Kako su Mona Lisi narasli brkovi» Marijan Špoljar će odgovoriti na pitanja: Tko je bila Mona Lisa? Zašto je u Louvreu gužva pred tom slikom? Koga je inspirirala? Zašto je dobila brkove?

Pozivamo vas da i na ovom predavanju pokušamo zajedno „ući u sliku“, vidjeti gdje su njezine skrivene vrijednosti, uhvatiti njezine zapretene niti.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice