„Kako preživjeti menopauzu“ tema 3. Zdravstvenog susreta pod suncobranima

20. srpnja 2016.

U petak 22.7.2016 u 10.00 sati na terasi ispred knjižnice, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska održat će se program „Zdravstveni susreti pod suncobranima“ u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica. Tema o kojoj će se govoriti je „Kako preživjeti menopauzu?“. O ovoj će temi s prisutnima razgovarati Ivan Pavlović, dr. med. spec. gin. i Slavica Pirc, bacc. med. techn.

Perimenopauza utječe na svaku ženu drugačije. Simptomi mogu biti neprimjetni ili teški i mogu utjecati na život i odnose u obitelji i na poslu. U komunikaciji sa ženama važno je osigurati suvremena stajališta i informacije te ih prilagoditi individualnim potrebama tako da žene imaju realna očekivanja i mogu donositi o sebi realne odluke. Važna je edukacija žena o potrebi redovitih ginekoloških pregleda. Žene je potrebno pokušati naučiti da je vrijeme perimenopauze i menopauze vrijeme preporoda u životu jer se tada napokon može posvetiti sebi, baviti stvarima koje voli, a koje je ranije zbog obiteljskih i poslovnih obaveza često zanemarivala. Isto tako, potrebna je edukacija žene o perimenopauzi kao o jednoj od faza u životu svake žene i da je na takav način treba što bolje i ljepše proživjeti.

Ivan Pavlović, dr. med. spec. gin. rođen je 1982. u Koprivnici, završio je medicinski fakultet u Zagrebu 2008. godine, specijalizaciju je završio 2015. godine i od tada radi kao specijalist na Odjelu ginekologije i opstretricije.

Slavica Pirc, bacc. med. techn. rođena je 1967. godine, srednju medicinsku školu završila je u Bjelovaru, a radi u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica. Godine 2013. završava Stručni studij sestrinstva. Od 2014. radi kao glavna sestra na Odjelu za ginekologiju i opstretriciju.

Tijekom svakog zdravstvenog susreta učenici Srednje škole Koprivnica mjerit će krvni tlak i indeks tjelesne mase, dijeliti promotivne letke s ciljem prevencije bolesti ili promocije školovanja medicinskih sestara/tehničara i fizioterapeuta, obavljati manualne masaže vrata i ruku ili provoditi aktivne vježbe (razgibavanje) s posjetiteljima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice