Kako očuvati psihičko zdravlje u vrijeme pandemije COVID-19

17. rujna 2020.

U srijedu, 23.9.2020. u 18.00 sati održat će se predavanje pod naslovom „Kako očuvati psihičko zdravlje u vrijeme pandemije COVID-19“ koje će održati Mirjana Grubić Marković, dr. med. spec. psihijatrije i Tihana Kosi, prof. psihologije u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice.

Pandemija korona virusa, s kojom živimo već nekoliko mjeseci, promijenila nam je svima živote, a budućnost se čini nesigurnom i neizvjesnom. “Je li ovo doista novo normalno? Koliko dugo će trajati? Hoću li se razboljeti? Hoće li se moji bližnji razboljeti?” – neka su od pitanja koja si svakodnevno postavljamo, nastojeći i dalje normalno funkcionirati, no u sasvim novim okolnostima. Korona virus ne ugrožava samo naše fizičko, već i psihičko zdravlje. U tom pogledu, nitko nije posve imun, te je neophodno voditi brigu o sebi i jačati kapacitete suočavanja i otpornosti. U predavanju će biti prikazani načini kako preživjeti i živjeti u jeku pandemije, noseći se sa svim izazovima koje nam budućnost nosi. 

Mirjana Grubić Marković psihijatrica je koja radi u Odjelu za psihijatriju od 2006. godine, a završila je specijalizaciju iz psihijatrije 2012. godine. Bavi se radom sa psihijatrijskim bolesnicima na Odjelu za psihijatriju te radom u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici s afektivnim poremećajima te ovisnicima o alkoholu.

Tihana Kosi profesorica je psihologije te radi u Odjelu za psihijatriju. Od posebnih područja interesa izdvaja dijagnostiku i tretman različitih psiholoških smetnji kod mladih i odraslih osoba te zdravstvenu psihologiju.

Predavanje će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, a broj osoba koje mogu sudjelovati na predavanju je ograničen.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice