Kako je Franjo Asiški tražeći Božji svijet našao Božju obitelj

20. rujna 2018.

U srijedu 26.9.2018. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održat će predavanje Stjepan Lice pod naslovom „Kako je Franjo Asiški tražeći Božji svijet našao Božju obitelj“. Predavanje će se održati u suradnji s Franjevačkim samostanom „Sv. Antuna Padovanskog“ i Franjevačkim svjetovnim redom povodom obilježavanja blagdana Sv. Franje Asiškoga (4.10.).

Stjepan Lice autor je gotovo četrdeset knjiga lirike, meditativne proze, eseja i priča, od kojih su mnoge doživjele ponovljena izdanja. Tekstovi su mu uvršteni u niz antologija, zbornika i drugih izdanja.  

Predavač ističe: „Franjo Asiški je živio u podjelama i previranjima svoga vremena. Isprva je nastojao „svrstati se“ na stranu „pobjednika“, no ubrzo je shvatio da „biti pobjednik“ ne osmišljava život te da su te „strane“ podložne čestim mijenama. Pošao je u potragu za Bogom i Božjim, a ta ga je potraga odvela k ljudima, napose k ljudima isključenima iz društva. Otkrio je da su u Bogu svi ljudi (sva bića) braća i sestre. To ga je uvelo u iskustvo obiteljskog života, života koji se ne oslanja na podjele, nego potiče na otkriće blizina sa svim ljudima/svim bićima.“ A u obradi same teme poslužit će se kraćim tekstovima različitih autora. 

Radujemo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice