Josipa Strmečki i Adrijana Hatadi iz Koprivnice – NAJKNJIŽNIČARKE za 2014. godinu!

4. lipnja 2014.

Dvije knjižničarke iz Koprivnice – Josipa Strmečki i Adrijana Hatadi – primile su vrijedna priznanja struke: osvojile su titulu “Najknjižničar za 2014. godinu” koju svake godine dodjeljuje regionalno Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja.
Ovo društvo okuplja knjižničare iz svih vrsta knjižnica, njih oko 140, s područja tri županije: Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske. Priznanja su Najknjižničarkama dodijeljena na godišnjoj Skupštini Društva, održanoj u Pitomači i Grabrovnici 30. svibnja 2014., a još dvije ovogodišnje dobitnice bile su Zdenka Venus Miklić i Sanja Jozić iz Bjelovara.

Josipa Strmečki, viša knjižničarka i prof. povijesti i povijesti umjetnosti, zaposlena je u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, gdje radi kao informator u Stručno-znanstvenom odjelu i voditeljica Zavičajne zbirke. Uz svoje svakodnevne poslove s korisnicima i knjižničnom građom, redovito surađuje i provodi projekte informacijskog opismenjavanja djece, mladh i odraslih; već punih deset godina aktivno sudjeluje u nacionalnom projektu „Pitajte knjižničare”; kao stručni predavač redovito sudjeluje u Edukacijama za knjižničare početnike u Županiji, a bila je i predavač u Centru za stalno stručno usavršavnje knjižničara u u sklopu tečaja Angažirana je na projektima digitalizacije zavičajne kulturne baštine (Fran Galović online, Projekt digitalizacije starih razglednica Koprivnice). Prisustvovala je brojnim domaćim i međunarodnim stručnim skupovima, predavanjima i radionicama te boravila u studijskom posjetu knjižnicama u Danskoj. Autorica je više izlaganja na domaćim i međunarodnim skupovima te piše stručne tekstove za lokalne i stručne publikacije. Godine 2012. Rješenjem Ministarstva kulture RH promovirana je u zvanje viši knjižničar.
Poslovično samozatajna, kao što to knjižničari često jesu, ali i maksimalno predana i posvećena knjižničarskom poslu, Josipa Strmečki uvijek je pouzdana pomoć u potrazi za informacijama i građom svakom korisniku knjižnice – bilo da tu pomoć sam traži u knjižnici ili pošalje virtualni upit. Iste osobine – izraženi osjećaj za druge ljude i želja da im pomogne, odgovornost, pouzdanost, predanost, tolerantnost, širina duha – krase kolegicu Josipu i kao privatnu osobu. Zahvaljujući svom bogatom stručnom iskustvu i stečenim kompetencijama ona je dragocjeni suradnik u mnogim knjižničnim projektima i nezamjeniv član stručnog tima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“, a već više od 20 godina i omiljena knjižničarka među korisnicima koprivničke knjižnice, stoga je u potpunosti zaslužila priznanje Najknjižničar za 2014. godinu.

Adrijana Hatadi, stručna suradnica-mentorica i prof. hrvatskog jezika i književnosti, osnovnu školu i Gimnaziju dr. Ivana Kranjčeva završila je u Đurđevcu, a diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je kao školska knjižničarka u OŠ “Braća Radić” u Koprivnici, a uz to je i voditeljica je županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara osnovnih i srednjih škola u Koprivničko – križevačkoj županiji. Koordinator je kulturnog i javnog života škole u kojoj radi, te aktivno sudjeluje u nizu školskih programa i projekata. Članica je Tima za kvalitetu te i članica Tima za darovite učenike. Jedna je od voditeljica programa za darovite učenike gdje održava radionice na temu kreativnog pisanja. Od 2005. do 2012. godine bila je voditeljica novinarske grupe te urednica osam brojeva školskog lista, a trenutno uređuje web stranicu OŠ „Braća Radić“ Koprivnica. Sudjelovala je u UNICEF-ovom projektu sprečavanja vršnjaškog nasilja, u međunarodnim EU projektima Panonska paleta i EduTech, kao i u projektu Bookmark u koji su uključene školske knjižnice iz Hrvatske, Indije, Portugala, Kine i Kanade. Na razini države i regije redovito sudjeluje u projektima za poticanje čitanja i pismenosti Čitamo mi, u obitelji svi! te Čitanjem do zvijezda gdje je koordinator za Koprivničko – križevačku županiju. Od 2009. godine čla

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice