Josipa Pavičić Berardini predstavila najnoviju knjigu „Promatrači u zrcalu“

5. rujna 2019.

U srijedu, 4.9.2019. u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica Josipa Pavičić Berardini predstavila je svoju najnoviju knjigu “Promatrači u zrcalu: kako preboljeti gubitak (u) ljubavi”. Nekadašnja televizijska voditeljica Josipa Pavičić Berardini višegodišnja je poučavateljica tehnika za samorazvoj, voditeljica radionica i predavanja, a osim što je ovoga puta predstavila svoju posljednju knjigu, posjetitelji su imali priliku čuti predavanje tijekom kojeg je gotovo sve teme o kojima u knjizi piše potkrijepila i primjerima i iskustvima iz vlastitog života ili prakse.

Sam naslov knjige “Promatrači u zrcalu” sugerira kako svi mi u drugima ustvari vidimo sebe i da smo mi sami i naše misli jedino što možemo mijenjati i na što možemo utjecati. Ukazala je, između ostalog, na važnost prihvaćanja svega što nam se u životu događa te življenja u sadašnjem trenutku. Srž knjige posvećena je odnosima s drugima, ponajprije ljubavnima. U njoj Josipa nudi odgovore na pitanja o tome koja je razlika između veze i odnosa te zašto je stvaranje i održavanje odnosa važnije.

Vrijedi istaknuti i pohvaliti da je Josipina prethodna knjiga “Šest milimetara”, u kojoj progovara o uspješnoj borbi s karcinomom dojke, poslužila kao predložak za uspješnu adaptaciju u monodramu čiju režiju potpisuje Ksenija Zec, a glavnu ulogu ima poznata kazališna glumica Daria Lorenci Flatz. Predstava je prerasla u multimedijski humanitarni projekt čiji je cilj posjetiti sva mjesta u kojima je bila promocija romana te ukazati na važnost samopregleda te prikupiti sredstava za prvi aparat intraoperativnog zračenja u Hrvatskoj.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice