„Jezični café“ za raseljene stanovnike Ukrajine

11. svibnja 2022.

Na poticaj svojih aktivnih volontera, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pokrenula je novi program „Jezični café“ čiji je cilj lakše savladavanje jezične barijere za raseljene stanovnike Ukrajine koji žive u Koprivnici.

Program je osmišljen kao ležeran razgovor između volontera i Ukrajinaca o svakodnevnom životu i svakodnevnim situacijama kako bi lakše savladali osnove hrvatskoga jezika.

Ovim putem knjižničari pozivaju sve zainteresirane Ukrajince da se jave u Odjel za odrasle koprivničke knjižnice i dogovore termin.

Osim toga pozivamo i sve zainteresirane osobe koje su spremne uložiti svoje slobodno vrijeme, a znaju ukrajinski ili ruski jezik, da se jave knjižničarima u Odjelu za odrasle kako bismo ih uključili u provođenje programa. U obzir dolaze i osobe koje dobro vladaju engleskim jezikom koje ćemo onda povezati s Ukrajincima koji imaju dobro znanje iz engleskoga jezika.

Spomenimo i da je odlukom ravnatelja o besplatnoj članarini raseljenim stanovnicima Ukrajine omogućeno besplatno korištenje knjižničnih usluga.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice