Javna tribina o konceptu nove knjižnice – multimedijalnog centra

23. rujna 2016.

Javna tribina o konceptu nove knjižnice – multimedijalnog centra
„U novoj zgradi gradske knjižnice želim…!“ – rezultati anketiranja građana

U utorak, 27. 9. 2016. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska, 1. kat) održat će se javna tribina o konceptu nove knjižnice – multimedijalnog centra.

Polazište tribine bit će rezultati anketiranja građana koje je provedeno tijekom ovog ljeta pod nazivom „U novoj zgradi gradske knjižnice želim…!“. U anketi su se kao alat koristile društvene mreže, a sudjelovalo je 250 građana s preko 400 iznesenih potreba i prijedloga.

Prema zaključku donesenom na sastanku Povjerenstva Grada Koprivnice za utvrđivanje mjesta izgradnje nove zgrade Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica od 13.7.2016., nova zgrada Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica bit će u Ulici Đure Estera, na prostoru pored crkve Sv. Nikole. Uz knjižnicu, u toj bi zgradi trebale biti i druge funkcije koje će je odrediti kao multimedijalni centar.

Prema nekim procjenama, na toj lokaciji mogao bi se sagraditi objekt od 6000 m2. Detaljnim izračunom u skladu sa zakonskim odredbama i standardima, kao i predviđenim razvojem u idućih nekoliko desetljeća, za potrebe knjižnice je potrebno 4000 m2. Za preostalih 2000 m2 treba osmisliti sadržaje s pripadajućom kvadraturom. Krajnji cilj tribine je raspravom identificirati sadržaje koji bi se smjestili u planiranoj zgradi na 2000 m2, uz 4000 m2 koji nasušno trebaju knjižnici za obavljanje temeljne djelatnosti i implementaciju potrebne tehnologije.

Na tribini će se prezentirati potrebe za prostorom koji knjižnici treba „sada i odmah“ za neometano funkcioniranje i razvoj svojih zadaća i kao jednog od relevantnih središta grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije. Prostor za zajednicu također je gorući problem, što pokazuju i rezultati anketiranja građana. Prostor nove zgrade također treba biti nova, velika vrijednost našeg grada i županije u poticanju obrazovanja, cjeloživotnog učenja, gospodarstva, kulture i turizma.

Već razrađeni koncept knjižnice s kvadraturom na 4000 m2 i koncept ostalih sadržaja na
2000 m2 trebali bi rezultirati zajedničkim, cjelovitim konceptom nove zgrade multimedijalnog centra, koji će biti novi javni prostor u produžetku samog središta grada Koprivnice te zajedno s Muzejskim trgom  landmark Koprivnice 21. stoljeća.

Kao popratni sadržaj, na tribini će biti prezentirani i neki modeli sličnih prostora u svijetu.

Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na tribinu i uzmu aktivno učešće u raspravi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice