Izložbe uskrsnih pisanica u izlozima Knjižnice

30. ožujka 2018.

U izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica tijekom uskrsnih blagdana, sve do čevrtka, 5.4.2018. mogu se razgledati pisanice nastale u nekoliko kreativnih radionica. 

Pisanice izložene na policama nastale su u Hobi kreativnim radionicama  – Cvetkovec  u kojima je sudjelovalo 16  polaznica iz Cvetkovca, okolnih sela Općine Rasinja i ludbreškog kraja pod mentorstvom Vesne Mađerić. Ukrašene su različitim hobby art tehnikama. Pisanice su od trešnjinog drva oblikovane u Stolarskom obrtu – Henezi iz Cvetkovca, a tehnike i materijali koji su korišteni u ukrašavanju ovih pisanica su: decoupage  tehnika sa salvetama, rižinim i decoupage papirom, shabby chic tehnika, stencil i  crackle tehnika, tehnika pittorico, lak za raspucavanje, vosak, akrilne boje, zlatni listići, embossing prah, duo folija, konturne boje, gesso paste, antik paste i ostali materijali.

U izlozioma su i pisanice nastale u kreativnim radionicama u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije pod vodstvom Alena Kerovca i u suradnji Udrugom za pomoć osobama s intelektualniom teškoćama – klubom Latica. Polaznici ovih radionica ukrašavali su jaja nastala iz mase koja se koristi za izradu kutija i podložaka za čuvanje jaja, a poklon su tvrtke Hartmann.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice