Izložba Vlatke Sabo-Siročić

11. siječnja 2019.

Izložba slika „Božja kreacija“ Vlatke Sabo-Siročić može se razgledati u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica do 31. siječnja 2019.

U predgovoru izložbe Pero Markić, prof. likovne umjetnosti, ističe da Vlatka Sabo-Siročić kao diplomirani teolog nastoji u svojim slikama likovnim sredstvima „približiti Božansko prisustvo – sada i uvijek, u svemu što čovjek može zamisliti i naslutiti“. Također ističe da se  autorica u izražavanju svojeg vjerskog osjećaja likovnim govorom opredijelila za geometrijsko-simbolički stil, crtanjem i slikanjem na sobnom formatu papira – ugljenom i specijalnim flomasterima. 

Vlatka Sabo-Siročić rođena je 1967. u Koprivnici, gdje je završila srednju školu. Na Teološkom fakultetu u Zagrebu diplomirala je teologiju, a na Filozofskom fakultetu je apsolvent filozofije i religijske kulture. Slikarstvom se bavi od 2001. Do sada je imala 27 skupnih izložbi. Članica je Likovne sekcije KUD_a “Podravka 72”. U proteklom razdoblju izražajni stil i rukopis Vlatke Sabo-Siročić evoluirao je od početnog realizma i profane tematike do simbolične apstrakcije.  Također je prešla iz slikanja akvarelom, uljem, pastelom  na crtež kao osnovno obilježje, pri čemu se koristi tehničkim pomagalima (trokutom, krugom, krivuljarom). Plohe u crtežu ugljenom tonira, a određene površine u flomasteru plošno kolorira.

Kontakt za daljnje informacije: VLATKA SABO- SIROČIĆ, 098/136 6314

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice