Izložba u izlogu knjižnice Knjige iz spremišta Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica – kamo s njima? instalacija s knjigama iz spremišta

11. ožujka 2015.

U prvih deset dana ožujka (1.-10.3.2015.), u izlogu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica možete pogledati izložbu/instalaciju s knjigama iz spremišta. Izložbom se u izloge Knjižnice (i na svijetlo dana) skreće pozornost na gorući problem nedostatka prostora u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“.

Izlog je ovom prilikom iskorišten kako bi se na vidljivom mjestu izdvojio dio „nevidljivog“ knjižničnog fonda. Slobodno možemo reći da se Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ sastoji od vidljivog i nevidljivog dijela. Ovaj vidljivi, koji je dostupan građanima obuhvaća prostor triju odjela te čitaonicu tiska. Nevidljivi dio, jednako važan i zanimljiv, obuhvaća prostore spremišta unutar zgrade (u podrumu i na 2. katu), kao i dislocirano spremište u Kampusu.

Nemogućnost ugradnje dizala u knjižničnu zgradu na 4 etaže čini knjižnicu nedostupnom velikom broju građana. A zbog nedostatka prostora građani i korisnici knjižnice zakinuti su i za osnovne usluge koje im knjižnica može ponuditi. Smještaj 2/3 građe (ili otprilike 110 000 knjiga i drugih medija od ukupno 162 000) u spremištu zakida ih za to osnovno pravo. Drugi podatak, onaj o dužini polica za knjige, nam govori da je od ukupnih 3355 metara polica za knjige u Knjižnici, čak 2198 metara polica smješteno u spremištu.

Izlozi pričaju priču o nedostatku i neprimjerenosti prostora s obzirom na broj knjiga te se time radi poveznica s prevelikim broj knjiga koji se nalaze u premalom prostoru Knjižnice.

Kako biste VI riješili taj problem?!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice