IZLOŽBA STRIPA NA SVILENIM MARAMA U IZLOZIMA KNJIŽNICE I ČITAONICE „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA

4. svibnja 2012.

U izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica može se razgledati zanimljiva izložba stripa na svilenim maramama, koji je nastao u suradnji poznate ilustratorice Magde Dulčić i Kluba Latica Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u Koprivnici.
Strip „Priča doktora Zagrljaja“ nastao je prema priči vjeroučiteljice Maje Ferlindeš, tajnice ove Udruge, inspiriranoj idejom da u sveopćoj današnjoj otuđenosti zagrljaji polako blijede ili se o njima ne priča. Autorica stripa je Magda Dulčić koja se bavi ilustriranjem knjiga, udžbenika, knjiga za djecu i slikovnica za gotovo sve manje i veće izdavačke kuće u Hrvatskoj i čiji su stripovi od početaka 80-ih godina do danas objavljivani u svim značajnim strip magazinima i novinama. Strip je prenesen na svilene marame, a oslikali su ga veselim i vedrim bojama mlađi odrasli članovi Kluba Latice Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom pod vodstvom odgajateljice Danijele Zrakić. Projekt je financijski pomogla Koprivničko-križevačka županija.
Poruka o zagrljaju ispričana stripom na svilenim maramama zasigurno će izmamiti osmijeh na licima prolaznika. Izložba se može razgledati od 3. do 13. svibnja 2012. godine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice