IZLOŽBA POVODOM 30-TE OBLJETNICE KUD-a KOPRIVNICA

29. lipnja 2011.

U izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica može se do 3.7.2011. pogledati izložba „30 godina s vama – KUD Koprivnica 1981.-2011“.
Kulturno-umjetničko društvo Koprivnica nastalo je 1981. godine spajanjem dva KUD-a „Bratstvo“ i „Fran Galović“, koja su rad nastavljala na bogatu tradiciju amaterskog kulturno-umjetničkog djelovanja koprivničkih društava s početka 20. stoljeća.
U proteklih trideset godina kroz KUD Koprivnica prošle su stotine i stotine članova, od najmlađih, preko učenika osnovnih i srednjih škola do radnika i umirovljenika.
Kao i nekad, tako i danas mladi pjevači, plesači i svirači uvježbavaju, njeguju, čuvaju i predstavljaju bogatu folklornu baštinu koprivničkog kraja i cijele Podravine, kao i drugih krajeva Hrvatske, te gradske pjesme i plesove Koprivnice. Ambasadori su našeg grada u punom smislu riječi kako u zemlji, tako i u inozemstvu.
Za uspješan rad na njegovanju tradicijske kulture Društvo je dobilo niz priznanja i to Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture, a dr. Nada Šešić, umjetnička voditeljica KUD-a Koprivnica, Medalju grada Koprivnice za doprinos i rad u kulturi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice