Izložba lutaka “Vilenjaci i Vile” Jasmine Kosanović

24. kolovoza 2012.

U izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica može se od 24.8. do 9.9.2012. razgledati izložba lutaka zagrebačke umjetnice Jasmine Kosanović. Izložba nosi naziv „Vilenjaci i vile“, a postavljena je povodom Renesansnog festivala u suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnice.

Jasmina Kosanović rođena je 1976. u Zagrebu, gdje, kako sama kaže, pod krovom zgrade u Petrinjskoj ulici u svom studiju neprestano stvara nove predmete, likove i oblike. Diplomirala je studij dizajna odjeće i tekstila 2000. godine. Do sada je održala dvadesetak izložbi.

www.jasminakosanovic.com

U katalogu izložbe umjetnik Nenad Korkut je napisao:

„ …Pri pogledu na lutke koje stvara Jasmina Kosanović ne može a da ne obuzme upravo taj osjećaj da je zakoračio u neki začudni svijet ove senzibilne umjetnice, svijet koji kao da je stvaran u našoj mašti i pomaže nam da se prisjetimo onoga što smo zaboravili, trudeći se s godinama uklopiti u svijet odraslih. Njezin rad objedinjuje više umjetničkih izričaja koji se harmonično stapaju. Neosporno je vidljiv utjecaj njezinog obrazovanja u oblikovanju odjeće, ali ga ona nadopunjava likovnošću i skulpturalnošću izrade svojih malih fantazmagorija.Njezine vile očaravajuće su privlačne, ali istovremno u sebi nose i jednu neobičnu notu sjete. One su kao likovi iz Tim Burtonovih filmova, drugačije, ponekad i neshvaćene, kao i mnogi od nas koji se nisu uklapali u vizualni način razmišljanja većine, ponosno stojeći postrani u svojoj originalnosti i jedinstvenosti“.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice