IZLOŽBA I PREDAVANJE O SUVREMENIM NJEMAČKIM KNJIŽEVNICIMA

20. svibnja 2011.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, knjižnica Goethe-Instituta Kroatien i Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije pozivaju vas u srijedu, 4. svibnja 2011. u 19 sati na izložbu „Književnost u slici / Literatur im Bild“ i predavanje dr. sc. Milke Car-Prijić „Aktualni trendovi u književnosti njemačkog govornog područja i glavni predstavnici“ u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u sklopu Europskog tjedna 2.-9. svibnja 2011.
Od 2005. godine na sajmovima knjiga u Leipzigu i Frankfurtu uz veliki se medijski odjek dodjeljuju nagrade za najbolji roman godine. Knjižnica Goethe-Instituta Kroatien u sklopu izložbe „Literatur im Bild / Književnost u slici“ prikazuje portrete i djela dvanaest dobitnika i dobitnika nagrade za najbolje djelo u području beletristike, kako bi na taj način hrvatskim čitateljima predstavila suvremenu književnost njemačkog govornog područja te autorice i autore mlađe generacije.

Na izložbu se tematski nadovezuje predavanje dr. sc. Milke Car Prijić o suvremenim trendovima u književnosti njemačkog govornog područja. Predavačica je docentica na Katedri za njemačku književnost Odsjeka za germanistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta i bavi se suvremenom njemačkom književnošću i kulturologijom.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice