IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „KADAR ZA ČITANJE“ 29.11.2013.-15.12.2013.

7. prosinca 2013.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica postavljena je izložba „Kadar za čitanje“ koju možete razgledati od 29. 11. do 15. 12. 2013. godine. „Kadar za čitanje“ skupna je izložba fotografija članova Fotokluba Zagreb na temu čitanja, nastala kao rezultat fotografskog natječaja kojeg je organizirao Fotoklub Zagreb u okviru nacionalne manifestacije Noć knjige 2013.
Od ukupno 108 prispjelih fotografija odabrano je 25 fotografija koje na najbolji način predstavljaju ideju čitanja. Motivi su raznovrsni, pa se na fotografijama čita posvuda: u domu, na ulici, u parku, u kafiću, u knjižnici, na obali, na livadi, u atriju, u čekaonici, u prijevoznim sredstvima…
Fotografije predstavljene na izložbi reprezentativne su tehnički i umjetnički, što ne treba čuditi, ako se uzme u obzir činjenica da je Fotoklub Zagreb udruga koja okuplja ponajbolje hrvatske fotografe s tradicijom dugom više od 120 godina. Klub je osnovan 1892. godine kao treći u Europi i šesti u svijetu, a danas je treći najstariji foto-klub u svijetu.
Izložba „Kadar za čitanje“, nakon prvog izlaganja u okviru svečanog otvorenja Noći knjige 2013. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 23. 4. 2013. godine, krenula je na putovanje gradovima i mjestima diljem Hrvatske, predstavljajući tijekom cijele godine autore fotografija, manifestaciju Noć knjige i Fotoklub Zagreb, svjedočeći o njihovoj uspješnoj i produktivnoj suradnji.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice