Izložba dokumentarnih fotografija Srđana Hulaka „Mali princ“

1. lipnja 2016.

U srijedu 1.6.2016. u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica postavljena je izložba dokumentarnih fotografija Srđana Hulaka pod nazivom „Mali princ“. Hulak dokumentarnom fotografijom tematizira razvoj svog sina Vanira koji ima pervazivni razvojni poremećaj iz autističnog spektra.

Ovim fotografijama i samim projektom „Mali princ“ autor želi istaknuti kako njegov sin Vanir nije sam. U današnje vrijeme kada je sve užurbano i kada vrijede nova pravila koja oštećuju djecu dok su još mala i ne mogu se braniti od ovog svijeta potrebno je podizati svijest o ovom problemu. Osim ukazivanja na ovaj problem želi ukazati na različitost i posebnost ovakve djece te vjeruje da ih moramo prigrliti i prihvatiti jer tek onda možemo uživati uz njih i s njima.

Vanir je bio normalna beba, i onda je, ne znaju je li zbog cjepiva ili zbog odvajanja od majke, aktiviran poremećaj. Društvo rijetko kada zna o čemu se radi, pa ne razumije i samim time odbacuje. Jedna od karakteristika poremećaja bila je da Vanir nije govorio. Danas on govori, zna sva slova i brojke i čeka upis u školu. Samo se tu i tamo zadere, pa ljudi misle da je neodgojen. Srđanu i supruzi to je melem za uši, kad im netko kaže da je – samo neodgojen.

Srđan ovim projektom poziva i druge roditelje da mu se jave i priključe projektu „Mali princ i prijatelji“ koji ima za cilj informirati ljude, povećati vidljivost problema s kojima se nose djeca sa poteškoćama u razvoju i njihovi roditelji te napraviti jednu efektivnu platformu kroz koju će roditelji moći ispričati svoje priče i time otvoriti koja vrata više za svoje mališane u životu.

https://www.facebook.com/srdjanhulak/media_set?set=a.1288265237865637.1073741905.100000465203577&typ…
 
http://srdjanhulak.com/portfolio/mali-princ/

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice