IZLOŽBA „BARIJERE U PRISTUPU DJEČJEM ODJELU“

2. prosinca 2014.

Djeca s invaliditetom rijetki su posjetitelji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica najviše zbog fizičkih prepreka. Na taj problem ukazuje izložba pod nazivom „Barijere u pristupu Dječjem odjelu“ postavljena povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom (3.12.) u izlogu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Na izložbi se nalaze fotografije i likovni radovi djece iz koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

Četrdesetak učenika drugog, trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda Podravskog sunca posjetili su Dječji odjel Knjižnice 19.11. kako bi se upoznali s prostorom, građom i knjižničnim uslugama. Prilikom tog posjeta djeca s invaliditetom naišla su na određene prepreke. Najveća fizička prepreka svakako su stepenice – djeca u invalidskim kolicima teško mogu posjetiti Dječji odjel i kretati se njime pa su im pomoć pri tome pružali roditelji koji su ih nosili. Potrebno je pozabaviti se rješavanjem tog problema. Idealno je rješenje postavljanje kosih prilaza ili dizala no Knjižnica nije u mogućnosti uvesti takve promjene zbog arhitekture zgrade u kojoj se nalazi, kao i zbog preskučenog prostora za građu i korisnike općenito.  Djeca u invalidskim kolicima također imaju problem s dosezanjem građe na policama koje su previsoke. Knjižnici je definitivno potreban i posebni toaletni prostor za sve osobe s invaliditetom. 

Još je jednom potrebno naglasiti da je nužno osigurati pristup djeci s invaliditetom Knjižnici ukoliko želimo da sva djeca grada Koprivnice imaju pristup knjigama, informacijama i svim programima koje Knjižnica nudi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice