IZABRANE NAJBOLJE KRATKE PRIČE NA KREATIVNOM NATJEČAJU

21. rujna 2022.

Stručno povjerenstvo za odabir najbolje kratke priče na kreativnom natječaju Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica na ovogodišnju temu „Pravda i nepravda u Koprivnici“ u sastavu Sonja Delimar, prof., dr. sc. Lidija Dujić i dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina (predsjednica Povjerenstva) odabralo je najbolje kratke priče.

Prvo mjesto i nagrada pet knjiga Naklade Ljevak prema osobnom odabiru nagrađenog:  

Nikolina SABOLIĆ iz Koprivnice za priču Stol

Drugo mjesto i nagrada četiri knjige Nakladničke kuće „Znanje“  prema odabiru sponzora:

Zoran ODŽIĆ iz Koprivnice za priču Koprivnički proces

Treća mjesto i nagrada tri knjige Nakladničke kuće „Šareni dućan“ prema osobnom odabiru nagrađenog:

Luka KATANČIĆ iz Koprivnice za priču Ennui

Treće mjesto i nagrada tri knjige Nakladničke kuće „Šareni dućan“ prema osobnom odabiru nagrađenog:

Mia PROVIĆ iz Zagreba za priču Emil i detektivi

Dodjela nagrada, kao i predstavljanje nagrađenih autora i njihovih priča bit će u srijedu, 5. 10. 2022. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel 2.kat).

 Uz odabir najboljih priča za prvo i drugo mjesto Povjerenstvo je za treće mjesto odabralo dvije priče, a što je dvjema ravnopravnim nagradama podržao i sponzor „Šareni dućan“.

Na četvrti kreativni natječaj za najbolju kratku priču Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pod nazivom „Pravda i nepravda u Koprivnici“, koji je bio raspisan od 15. 6 – 31. 8. 2022. pristiglo je osamnaest priča različitih žanrova, zanimljivih pristupa i kreativnih obrada zadane teme. Šesnaest priča koje odgovaraju uvjetima natječaja pristigle su iz Zaprešića, Zagreba i Koprivnice.

Tema ovogodišnjeg  kreativnog  natječaja za najbolju kratku priču bila je pravda i nepravda u osobnom i društvenom životu s radnjom smještenom u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Cilj natječaja bio je potaknuti kreativnost u području literarnog stvaralaštva, ali i promovirati Koprivnicu na inovativan način. To uključuje mogućnost da se po motivima najboljih priča organiziraju književne šetnje kao novi vid upoznavanja autora, sadržaja priča i Koprivnice kao mjesta njihovih radnji, a što može biti ponuđeno i kao novi oblik  kulturnog turizma u Koprivnici.

Ovogodišni natječaj posvećen je Nini Tadić, prof., nedavno preminuloj članici povjerenstava za odabir najboljih priča, a ujedno i jednoj od začetnica ovog natječaja.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice