IZ JAPANA U KNJIŽNICU I ČITAONICU «FRAN GALOVIĆ»

24. prosinca 2008.

Ovih predblagdanskih dana u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» svakodnevno boravi i proučava knjižnu građu sveučilišni profesor iz Japana Kazuo Zaiki. Profesor Zaiki sa sveučilišta u Hirošimi govori hrvatski i radi na znanstvenom radu kojem je tema pokret otpora u Hrvatskoj u Drugom svjetskom ratu.

Tražeći određenu literaturu putem interneta, pronašao je da knjige koje mu trebaju ima samo naša knjižnica.

– U Hrvatskoj sam bio više puta do sada. Ovaj puta sam došao na deset dana zbog prikupljanja izvora za znanstveni rad. Bio sam dva dana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a tjedan dana u koprivničkoj knjižnici jer samo tu sam pronašao knjige koje mi trebaju i koje su mi neophodne za dovršetak rada.

Naglašava kako će iz Koprivnice ponijeti samo pozitivne dojmove. Knjižničari su profesionalni i susretljivi a prostor i uvjeti za rad na Stručno-znanstvenom odjelu ugodni. Imao je priliku prošetati Koprivnicom koja mu se čini vrlo ugodim mjestom za život. Dojmilo ga se što vozači automobila na svakom pješačkom prijelazu stanu i propuste pješake što u Zagrebu, kako kaže, nije slučaj. Jedino mu je malo hladno jer je u ovo doba godine u Hirošimi temperatura oko deset stupnjeva viša.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice