Irena Novak gostovala u programu “Bibliobus Vam dovodi u goste…”

16. travnja 2019.

  U ponedjeljak, 15. travnja, u sklopu programa „Bibliobus Vam dovodi u goste…“, magistra edukacije francuskog jezika i književnosti i magistra etnologije i kulturne antropologije, Irena Novak, održala je u Dječjem vrtiću „Dabrić“ u Legradu francusku pričaonicu za djecu mješovitog uzrasta. Irena Novak nastavnica je u Osnovnoj školi „Braća Radić“ i  Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ i predsjednica udruge „Francuski krug Koprivnica“ te je voditeljica radionica za djecu i odrasle u Domu Mladih Koprivnica u organizaciji Francuskog kruga. 

   Osim francuske, Novak voli podravsku kulturu i tradiciju, zelenu i crvenu boju, proljeće, japansku trešnju i rock 50 – ih i 60 – ih. Osebujna profesorica za naše je male korisnike iz Legrada pripremila čitanje priče na francuskom, slikovnicu „Sheila“, koja prati život male ovčice s predivnom vunom, kojoj se dive sve šumske životinje. Kroz priču djeca su, osim slušanja francuskog jezika, mogla naučiti o važnosti dijeljenja s drugima, kako je loše biti tašt i kako je lijepo kad možemo pomoći drugima. Osim priče, imali su aktivnost prepoznavanja i imenovanja pojmova na francuskom, naučili su kako se predstaviti, pozdraviti i pitati kako si. U pričaonici je sudjelovalo 18 – ero djece i njihove odgajateljice.

    „Bibliobus Vam dovodi u goste…“ dio je redovitog programa Bibliobusne službe koprivničke knjižnice, a provodi se nekoliko puta godišnje već 10 godina. Do sada je u programu gostovalo mnogo književnika, glumaca i predavača, a ovo je prvi put da se kroz program potiče upoznavanje drugog jezika i kulture. Zbog pozitivnih reakcija, vjerujemo da će se ovakva praksa nastaviti kroz naredna gostovanja. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice