Ilustratorica A. Živko održala radionice u Srijemu i Sokolovcu

9. studenoga 2023.

Bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica provodi program U(čitaj mi) knjižnicu od 2018. godine. U sklopu programa otvaraju se mali knjižnični kutci u školama koje su slabije opremljene djeci prilagođenom i zanimljivom građom za čitanje u slobodno vrijeme.

U program su na temelju suradnje sa školskim knjižničarima i drugim osobljem škola koje obilazi bibliobus dosad bile uključene osnovne škole u Molvama, Ferdinandovcu, Koprivničkim Bregima i Sokolovcu, te njihove područne škole, a u 2023. godini uključile su se osnovne škole u Legradu i Rasinji.

U ponedjeljak, 6. studenoga 2023. godine održana su gostovanja ilustratorice Andreje Živko u PŠ Srijem i OŠ Sokolovac koje su od samog početka uključene u program. Na prvoj radionici učenici PŠ Srijem i PŠ Mala Mučna upoznali su se ilustratoricom preko slikovnice Andrejin štafelaj koja je inspirirana njezinim umjetničkim radom te su na njezin poticaj oslikali keramičke pločice i tako napravili dekorativne predmete od materijala koji bi inače završio na smetlištu. U OŠ Sokolovac održano je predstavljanje slikovnice Magdalenina knjižnica na kotačima inspirirane radom Bibliobusne službe za učenike matične škole te područnih škola u Velikom Botinovcu i Velikoj Mučnoj, a Andreja Živko je u kontekstu slikovnice objasnila koja je uloga ilustratora i kako nastaju ilustracije za slikovnicu. Na kraju je održana radionica tijekom koje su učenici PŠ Veliki Botinovac i Velika Mučna naučili što je straničnik i kako se koristi, te maštovito oslikali vlastite na poticaj ilustratorice i školske knjižničarke.

Opremanje kutaka i susreta s ilustratoricom u sklopu programa financijski su poduprli Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačka županija.

Knjižničnim kutcima omogućuje se knjižnična usluga i u područnim školama koje bibliobus ne stigne obilaziti, a učenicima se obogaćuje kulturni život i slobodno vrijeme.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice