Igrali metloboj u Knjižnici!

9. kolovoza 2018.

U utorak, 7. kolovoza 2018. godine održana je druga ljetna radionica za djecu s temom iz svijeta Harryja Pottera u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Ovoga puta tema radionice bio je čarobnjački sport metloboj.

Na početku je pročitan ulomak iz prvog nastavka u serijalu knjiga o Harryju Potteru (“Harry Potter i Kamen mudraca”) u kojemu se opisuje prvi Harryjev susret s metlobojem. Zatim su kroz razgovor objašnjena pravila metloboja, a razgovaralo se i o broju igrača i lopti, o njihovim ulogama, te o svemu što je potrebno da utakmica završi i da određeni tim pobijedi. Onima koji žele saznati više o metloboju knjižničarke Dječjeg odjela su preporučile čitanje knjige “Metloboj kroz stoljeća” za dodatne informacije i zanimljivosti. Nakon toga sudionici su pogledali prvu Harryjevu utakmicu kao uvod u metlobojski turnir sudionika radionice. Podijeljeni u četiri podjednake grupe, sudionici su odigrali turnir stolnog metloboja, osmišljenog za tu priliku. 

Na radionici je sudjelovalo 21 dijete, od kojih je većina osnovnoškolske dobi.

Treća radionica za sudionike od 10 godina nadalje s temom „Čudesne zvijeri i gdje ih naći u Knjižnici“ održat će se u utorak, 14. kolovoza 2018. godine u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice od 17.30 do 18.30 sati. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice