Ida Gašpar promovirana u zvanje više knjižničarke

11. lipnja 2021.

Rješenjem Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, diplomirana knjižničarka Ida Gašpar promovirana je u zvanje više knjižničarke.

Ida Gašpar djelatnica je Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica od 2014. godine te od početka radi kao knjižničar informator u Dječjem odjelu. Uz svakodnevni rad s korisnicima, radi i na koordinaciji programa i usluga, uvođenju novih te promidžbenim aktivnostima knjižnice. Voditeljica je dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“, planira i provodi radionice robotike u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) i drugim suradnicima te je zajedno s kolegicama sudjelovala u osmišljavanju zajedničkog kreativnog prostora Makerspacea. U okviru novog weba pokrenula je blog FRANorama, član je uredništva stručnog regionalnog časopisa „Svezak“. Ujedno je i članica Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež pri HKD-u, a od 2020.godine i zamjenica predsjednice te sudjeluje u koordinaciji programa i promidžbi nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja  “Čitaj mi!”.

Njena područja interesa su poticanje rane pismenosti i čitanja u obitelji, edukativni programi za djecu, roditelje i stručne suradnike, digitalna i medijska pismenost.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice