HORTIKULTURA U KUĆANSTVU – ZAZELENIMO OKOLIŠ I KAKO DA ZELENO OSTANE ZELENO

7. travnja 2014.

U četvrtak 10. travnja 2014. godine u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica bit će održano još jedno predavanje s praktičnim savjetima u okviru programa Zelena knjižnica.
Stiže nam proljeće, dolazi vrijeme za ozeleniti okoliš. Kako odabrati, isplanirati, gdje pronaći, prepoznati i kupiti zdravu i lijepu sadnicu, na koji način saditi i konačno i dugotrajno održavati posađeno ili posijano teme su o kojima će pričati Aleksandra Kovač, dipl. ing. agr. iz koprivničkog Komunalca.
Predavanje proširujemo s temom o održavanju travnjaka, grmlja, sezonskog cvijeća i trajnica te praktičnim savjetima za njegu zelenila koju će vam predstaviti inženjer hortikulture Nataša Njegovec, dipl. ing. agr. hortikulture.
Danas se među ljudima sve više javlja ekološka svijest. Sve se više pažnje posvećuje kako odvajanju otpada, smanjenju emisije štetnih plinova, štednji vode i očuvanju vodotokova, korištenju reciklirane ambalaže tako i ozelenjivanju okoliša. Svijest o tome da nam biljke pročišćuju zrak, smanjuju zagrijavanje, stvaraju prijeko potrebnu sjenu tijekom ljetnih žega sve je veća, a potreba da pravilno odaberemo i dobra procjena gdje ćemo što posaditi a da ujedno bude i oku ugodno vrlo su važne.
Pozivamo Vas da dođete na ovo zanimljivo i korisno predavanje i naučite nešto novo!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice