Gradu Koprivnici Povelja za uzorno provedenu Naj-akciju 2020. Mitska bića – digitalna i lutkarska priča

21. prosinca 2020.
Mitska bića u knjižnici

Koprivnički projekt  Mitska bića – digitalna i lutkarska priča uvršten je među najbolje akcije za djecu u sklopu akcije Gradovi i općine prijatelji djece, te je imao posebnu čast da se zajedno s još 5 projekta javno predstavi na Svečanom savjetovanju u organizaciji Saveza društva „Naša djeca“ Hrvatska održanom u  ponedjeljak 21. 12. 2020.  Na savjetovanju koje je po prvi puta bila održano online  dodijeljeno je ukupno 57 pohvala i povelja za Naj-akcije. Naj-akciju dodijeljenu gradu Koprivnici za projekt „Mitska bića – digitalna i lutkarska priča“ predstavile su Tigrena Csik, voditeljica lutkarske družine „Kopriva Pec Pec“  Društva naša djeca Koprivnica i Danijela Petrić, knjižničarka koprivničke knjižnice.

Radi se o spoju projekta digitalnih slikovnica s mitološkim bićima Podravine koji je provela Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i lutkarskim predstavama koje su pripremili volonteri Društva naša djeca Koprivnica. U izradi digitalnih slikovnica sudjelovalo je 36 djece koja su pod mentorstvom Ivane Kranželić napisala, ilustrirala i izradila 8 digitalnih slikovnica. Sredinom 2020. zahvaljujući suradnji koprivničke knjižnice i DND Koprivnica mitska bića iz mitologije i digitalnog okruženja krenula su u  stvarni svijet kroz lutkarske predstave na gradskom trgu. Djeca su se  kroz predstavu upoznala s četveroglavim zmajem Pozojem, strašnim Mrakačom, Pesoglavcem, vješticom Grozelinom, dravskom i Hutom vilom. U uvjetima kada je bilo nemoguće posjetiti knjižnicu zbog pandemije uzrokovane korona virusom djeca su s roditeljima mogla kod kuće čitati digitalne priče, a  lutkarskim predstavama na otvorenom djeca su dobila mogućnost zabave i edukacije. Grad Koprivnica dobio je originalni projekt koji je prepoznalo i Savez društva „Naša djeca“ Hrvatska dodijelivši mu povelju za Naj-akciju.

Lutkare iz lutkarske družine „Kopriva Pec Pec“ i mitološka bića u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica možete vidjeti u video snimci dostupnoj na poveznici.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice