GOSTOVANJE Siniša Škarica: Tvornica glazbe – priče iz Dubrave

31. listopada 2019.

Snimke smo pravili, nosili Škarici, praznih se ruku vraćali…
                                                                                  (Osamdesete, Daleka obala)

U srijedu, 6.11.2019. u 18 sati u koprivničkoj knjižnici održat će se predstavljanje dva dijela knjige Siniše Škarice „Tvornica glazbe – priče iz Dubrave“. Kao što sam naslov predavanja kaže to je onaj Škarica iz popularne pjesme Daleke obale pod naslovom Osamdesete koji je mnogo godina radio kao urednik u Jugotonu i Croatia Recordsu.

Cilj je njegovih knjiga svjedočiti o vremenu stvaranja najbogatije arhive glazbe na ovim prostorima, a do sada su napisana dva dijela te se očekuje treći dio. Prva knjiga govori o rođenju Jugotona, danas Croatia Recordsa, od 1947. godine pa sve do pune zrelosti 1969. godine. Druga knjiga obuhvaća razdoblje od 1970. do 1989. godine, zlatno doba vinila. Ovim knjigama Škarica donosi zanimljive priče iz Jugotona, o albumima, pjesmama i glazbenicima koji su formirali i stvarali jaku glazbenu scenu ne samo Hrvatske, već cijele bivše Jugoslavije.

Bit će to večer knjige i glazbe – dva pojma koji se povezuju u obilježavanju manifestacije Mjesec hrvatske knjige pod tematom „U ritmu čitanja!“. Glazba kao tema manifestacije odabrana je u godini 200. obljetnice rođenja Vatroslava Lisinskog, ali i zato što se glazba i pisana riječ isprepliću na razne načine.

Uz predstavljanje knjige puštat će se glazba s vinilnih ploča iz bogate zbirke Davora Ivančana.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice