Gostovanje litvanskog ilustratora i pisca za djecu u koprivničkoj knjižnici

6. svibnja 2014.

Poznati litvanski ilustrator knjiga i pisac za djecu Kestutis Kasparavičius održao je, u društvu malih Koprivničanaca, u ponedjeljak, 5.5.2014. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, kreativnu radionicu.
Pored koprivničke knjižnice organizator ovog događanja bila je izdavačka kuća Ibis grafika iz Zagreba u kojoj je Kestutis Kasparavičius do sada objavio 8 knjiga za djecu u prijevodu Mirjane Bračko. Prof. Mirjana Bračko i Saša Krnic iz izdavačke kuće također su sudjelovale u programu kao i učenici nižih razreda koprivničkih osnovnih škola.
U prvom djelu programa autor je djeci predstavio svoje knjige, prepričavao im svoje neobične priče, strpljivo odgovarao na njihova mnogobrojna pitanja, a mnogi sudionici pokušavali su naučiti što točnije izgovarati njegovo ime i prezime. Budući da su glavni likovi njegovih djela većinom iz životinjskog svijeta, a bogatstvo njegovih ilustracija ono što ove knjige čini neodoljivima i privlačnima, u brojnim radionicama s djecom širom svijeta autor izrađuje ilustracije životinja. Tako je u koprivničkoj knjižnici u suradnji djece i Kestutisa Kasparavičiusa izrađena slika žirafe dugačke čak 5 metara, koju su djeca prozvala Gertruda, a bit će izložena u prostoru knjižnice.
Kestutis Kasparvičius dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za svoj umjetnički i spisateljski rad. Njegove knjige vole i djeca i odrasli, neke od njih proglašene su najboljima u Litvi, a postao je i ilustrator godine na najpoznatijem sajmu dječje knjige u Bologni. Autor je poznat i daleko izvan Litve – ne samo u Europi, već i u Americi i Aziji, a radionice s djecom provodi širom svijeta. Ovo je njegovo 4. gostovanje u Hrvatskoj, a nadamo se da će nas naš dragi gost, koji je tako lako osvojio srca svih sudionika radionice, ponovno posjetiti.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice