GORAN FERČEC GOSTUJE U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“

5. rujna 2012.

U četvrtak, 13.9.2012. u 19 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel) gostuje Goran Ferčec hrvatski dramatičar, dramaturg i romanopisac, rođen u Koprivnici 1978. godine.
Susret s Goranom Ferčecom nije samo prilika za bolje upoznavanje talentiranog i uspješnog Koprivničanca, već i za predstavljanje njegovog prvog romana Ovdje neće biti čuda (Fraktura, 2011.) koprivničkoj publici.
Goran Ferčec studirao je povijest umjetnosti i poljski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autor je proznih i izvedbenih tekstova, koji su prevođeni na njemački, engleski i slovenski jezik te objavljivani u stručnoj pe¬riodici u zemlji i inozemstvu. Boravio je u Beču u okviru stipendije za pisce “Milo Dor” 2010. godine. Suradnik je i autor mnogih kazališnih projekata i radova iz polja suvremenih izvedbenih umjetnosti. Kao dramaturg i/ili asistent redatelja radio je na mnogim kazališnim projektima od kojih su najvažniji: Generacija 91-95 (redatelj Borut Šeparović, ZKM), Bjesovi (redatelj Janusz Kica, HNK Zagreb), Kiklop (redatelj Ivica Buljan, Scena Gorica) i Mauzer (redatelj Borut Šeparović, ZKM). Kao dramatičar debitirao je 2011. godine dramom Pismo Heineru Mulleru u režiji Bojana Đorđeva i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.
Višestuko je nagrađivan. Za dramu Pismo Heineru Mulleru dobio je nagradu za najbolju dramu natječaja na temu Govoriti o granicama (Austrijski kulturni forum, 2007.) i Rektorovu nagradu (Hrvatsko sveučilište, 2008). Nagradu “Veljko Maričić” dobio je za dramaturgiju predstava Generacija 91-95 i Kiklop (Međunarodni festival malih scena, 2011.).
S Goranom Ferčecom razgovarat će Seid Serdarević, urednik romana Ovdje neće biti čuda, objavljenog u nakladničkoj kući Fraktura. Knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.
Pozivaju se svi zainteresirani da dođu na susret s Goranom Ferčecom, jednim od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije, kako bi saznali više o njegovom radu i podržali ga u daljnjim nastojanjima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice