Galovićeva jesen za najmlađe / Jelena Pervan i Dijana Merey Sarajlija

16. listopada 2020.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica po prvi puta uključit će se u festival književnosti „Galovićeva jesen“ programima za najmlađe, djecu predškolske i rane osnovnoškolske dobi. U dva dana, četvrtak i petak, 22. i 23. 10. 2020. družit ćemo se s književnicama za djecu Jelenom Pervan i Dijanom Merey Sarajlija. Naglasak u ovom programu je na interakciji s književnicima, učenju kroz iskustvo i stvaranju drugačijeg doživljaja književnosti.

„Mrljek i Prljek slave fujkasti rođendan“ prva je radionica koja će se održati u četvrtak, 22. 10. 2020. s početkom u 18.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice. Književnica Jelena Pervan autorica je brojnih slikovnica za djecu. Poznate su njene priče o medvjediću Hrkalu, brbljavoj Ivi, pjegavoj Ivi i Tonki koja će sve sutra. U koprivničku knjižnicu Jelena stiže s Mrljekom i Prljekom, glavnim likovima njenih popularnih slikovnica. Djecu očekuje puno zabave, i poučnih priča.

„U ritmu slasne stihobasne“ naziv je druge radionice koja će se održati u petak, 23. 10. 2020. u 18.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu. Gošća ove radionice je Dijana Merey Sarajlija, književnica, profesorica fonetike i francuskog jezika, zaposlena kao fonetska ritmičarka – rehabilitatorica u Poliklinici za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG. U radionici će kroz osluškivanje i aktivno praćenje ritma stihobasne, osvještavanje rime i širenje vokabulara , zajedničku dramatizaciju i pronalaženje pouke stihobasne te uz puno smijeha i zabave predstaviti jednu od svojih stihobasni.

Programi će se održati uz pridržavanje epidemioloških mjera. Budući da je broj posjetitelja ograničen, za sudjelovanje je potrebna prijava u Dječjem odjelu na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na tel: 048/622-363 (105).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice