Flash mob performansom i čitanjem vrtićaraca u knjižnici provedena još jedna akcija Koprivnica čita

25. listopada 2019.

U povodu Mjeseca hrvatske knjige i Nacionalnog dana čitanja naglas, 23.10., Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i Ogranak Hrvatskog čitateljskog društva Koprivnica zajedno s brojnim suradnicima, ustanovama i udrugama, u srijedu, 23. listopada 2019. na Zrinskom trgu ispred Knjižnice organizirali su petominutni flesh mob performans posvećen promoviranju knjige i čitanja. 

Akcija je započela točno u podne, na zvuk zvona župne crkve Sv. Nikole. Sudionici su se okupili na Zrinskom trgu  ispred knjižnice i tijekom 5 minuta naglas čitali svaki svoju knjigu ili slikovnicu  po vlastitom odabiru, u tiskanom ili u E-obliku, na mobitelu ili tabletu. Događanje su pratili zvuci dobre glazbe u izvedbi učenika Umjetničke škole „Fortunat Pintarić“, s obzirom da se cijeli ovogodišnji Mjeseca hrvatske knjige odvija pod motom „U ritmu čitanja”.  

U flash mob posvećen promoviranju čitanja uključilo se 70-tak ljubitelja knjige i čitanja svih uzrasta,  – od vrtićaraca, preko učenika osnovnih i srednjih škola, do članova udruga i štićenika Doma za starije, a u zajedničkom javnom čitanju sudjelovale su i cijele obitelji, roditelji s djecom ili bake i djedovi s unucima. Uključili su se Dom za starije i nemoćne Koprivnica, Literarna sekcija “Podravka”, Čitateljski klub “Lijina gajbica” iz OŠ “Braća Radić”, djeca s odgajateljicama iz vrtića “Tratinčica”, brojni građani pojedinačno te sami knjižničari. 

Istoga dana prijepodne Knjižnicu je organizirano posjetilo ukupno stotinjak djece iz dječjih vrtića Smiješak, Sv. Josip, Igra i Tratinčica. Njihove odgajateljice zajedno s knjižničarkama Dječjeg odjela djeci su čitale odabrane priče i slikovnice te im tako na zabavan i poučan način ukazale na važnost i ljepotu čitanja.

 

Knjižnica zahvaljuje svim suradnicima i sudionicima flash moba i čitanja u Knjižnici, kao i predstavnicima medija koji su pratili ova događanja. Svojim dolaskom i uključivanjem u manifestaciju Koprivnica čita pokazali su koliko im je čitanje važno, korisno i zabavno te su time na osobit način pridonijeli promoviranju knjige i čitanja, a možda potakli i druge da (više) čitaju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice