Filozofski cafe za odrasle

21. siječnja 2019.

U petak 25.1.2019. u 17.30 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se još jedan Filozofski cafe za odrasle. 

Filozofski cafe je jedan od oblika filozofske rasprave i za one koji nemaju filozofsko obrazovanje, a jedini uvjet za sudjelovanje je da su osobe otvorene za kritičko promišljanje o raznim temama. Program će voditi prof. Sanja Suton, a tema o kojoj će se raspravljati je slobodna – točnije biti će dogovorena između sudionika prije početka, ali je prof. Suton za ovaj Filozofski cafe pripremila prijedlog tema za raspravu:

• Može li se kupiti ljubav?

• Gdje je kod ljudi nestala odgovornost?

• Zašto Hrvati nemaju razvijenu kulturu prosvjedovanja?

• Je li videonadzor građana na javnim prostorima zaista opravdava svoju svrhu ili je to kršenje ljudskih prava?

Kad se sudionici slože oko tema demokratskim glasanjem se odabire jedna o kojoj će se taj puta raspravljati. Ovo je već četvrti put da se ovakav oblik rasprave organizira u koprivničkoj knjižnici, a svaki puta se u dinamičnim raspravama sudionici dotiču široke lepeze pitanja iz raznih područja ljudskog znanja i uloge obrazovanja, medija, suosjećanja i slično, ali u suštini o upoznavanju i prihvaćanju  „Različitog“ ili „Drukčijeg“.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti, a prijave traju do 24.1.2019. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti u Odjelu za odrasle u knjižnici, telefonom na broj 048/622-363 kućni 108 ili e-mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice