Filozofski café – „Koronavirus, utjecaj medija i ponašanje laika“

11. rujna 2020.

U petak, 18. 9. 2020. u 17 sati održat će se još jedan u nizu Filozofski café u suradnji knjižnice i Mudrog drveta kada će se u prostoru koprivničke knjižnice ponovno ugostiti Grupa U3. Grupa je sastavljena od nekoliko studenata medicine, stažista, mladih profesora i starijih profesora iz Zagreba pod mentorstvom doc.dr.sc. Aleksandra Džakule. Na prošlom zajedničkom susretu raspravljalo se o temi „Ljudi i zdravlje – od robova do robota“.

Tema nadolazećeg Caféa je medicinska, ali i općedruštvena te je zbog toga dobro da  nam u goste dolaze članovi grupe U3 koji organiziraju i održavaju diskusije u kojima razgovaraju i kritički sagledavaju aktualne probleme u javnom zdravstvu i društvu općenito. Njihove aktivnosti dio su Javnozdravstvenog foruma Parrhēsia.

Član grupe U3 dr. med. Roberto Mužić ovako najavljuje temu:

Ako je jedna riječ obilježila ovu godinu to je zasigurno “SARS-CoV-2” te njene inačice (COVID-19, koronavirus, korona itd.). Svijet se našao pred izazovom koji je stavio na test mnoge institucije, sustave i organizacije s jedne, ali i individualno ponašanje i osobnu odgovornost s druge strane. Kako su i koliko mediji utjecali (i još uvijek utječu) na ponašanje pojedinca, grupacije ljudi, ali i cijelih država, saznat ćete na idućem Filocafe-u.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti, a prijave traju do 17. 9. 2020. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti u Odjelu za odrasle u knjižnici, telefonom na broj 048/622-363 kućni 108 ili e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr

Susret će se održati u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice