“Filozofija za djecu” – radionica “Mudrog drveta” održana u Knjižnici

12. veljače 2018.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ protekle je subote ugostila obrt „Mudro drvo“ iz čijeg ciklusa je održana još jedna radionica, ovaj put „Filozofija za djecu“. Radionica se odvijala u prijepodnevnim satima pod voditeljstvom profesorice Sanje Suton.

„Filozofija za djecu“ inače je namijenjena djeci osnovnoškolske dobi, a kroz nju djeca putem inovativnih metoda razvijaju kritičko i kreativno mišljenje koje im pomaže u obrazovanju, životnim situacijama i njihovoj svakodnevici. 

Ovoga puta radionica je okupila male filozofkinje koje su raspravljale o umu, inteligenciji, pitale su se jesu li mozak i um isto te u čemu je razlika između njih. Kroz igru asocijacija i zagonetke opažale su kako razmišljaju. Zaključile su da je mozak organ koji stvara um koji na kraju stvara ideje.

Također, došle su do zaključka da nam inteligencija pomaže da brinemo o sebi, snalazimo se, stvaramo i brinemo o drugima. Pitale su se ima li kompjuter inteligenciju i može li raditi sve isto što i čovjek, kao i hoće li u budućnosti biti moguća ljubav između dva robota. U parovima, male filozofkinje raspravljale su i odgovorile na pitanje: Kada bi postojala tableta od koje tvoj um više nikad ne bi griješio, bi li popila tu tabletu?

Knjižnica će i u budućnosti nastaviti suradnju s „Mudrim drvetom“ i to već početkom ožujka kroz radionicu za djecu osnovnoškolske dobi „Čitam i rastem“, a detalji o radionici saznat će se uskoro.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice