Film i glazba u Knjižnici “Fran Galović” – zbirke za koje možda niti ne znate da su vam na rapolaganju

24. srpnja 2017.

Koprivničancima je u Knjižnici na raspolaganju više od 1200 glazbenih CD-a i 1600 filmova na DVD-ima. Knjižničari poručuju: dođite i posudite!

Glazba na CD-ima i filmovi na DVD-ima danas gube utrku s brojnim servisima na internetu,  koji se često koriste u slaboj kvaliteti i ilegalno. Stoga je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica osmislila ljetnu akciju pod nazivom „Volite li retro?“ kojom nastoji promovirati svoje zbirke za koje možda mnogi Koprivničanci niti ne znaju da su im na raspolaganju – glazbu na CD-ima i filmove na DVD-ima. Prednost ovih zbirki je prije svega u besplatnom slušanje glazbe, odnosno gledanju filmova u digitalnoj kvaliteti bez kršenja autorskih prava, kvalitetnoj ponudi sadržaja i kvalitenoj reprodukciji u odnosu na mnogo lošije reprodukcije koje se nalaze na internetu.

Glazbena zbirka koprivničke knjižnice nalazi se na Stručno-znanstvenom odjelu. Sadrži oko 1200 glazbenih CD-a sa širokim rasponom djela reprezentativnih autora i izvođača iz raznih žanrova – domaćeg i stranog popa i rocka, klasične glazbe, duhovne i meditativne glazbe, potom soundtrackove – glazbu iz filmova, kao i blues, jazz i bogat izbor etno glazbe iz svih krajeva Hrvatske i mnogih zemalja svijeta..

Filmska zbirka se nalazi u Odjelu za odrasle i sadrži više od 1600 filmova, koji su raspoređeni po žanrovima: drama, krimi/triler, romantika, komedija, akcija, dokumentarni, avantura i serije.

U Dječjem odjelu također se nalazi kvalitetna zbirka glazbenih CD-a i animiranih filmova namijenjena roditeljima i njihovoj djeci do završetka osnovne škole.

Ukoliko zainteresirani nemaju kod kuće mogućnost njihove reprodukcije, mogu ih koristi na računalima u knjižnici (na Dječjem odjelu, odnosno Stručno-znanstvenom odjelu).
Uvid u bazu glazbene zbirke koprivničke knjižnice može se dobiti na poveznici https://library.foi.hr/m3/ksr1.php?B=20&H=&ZB=M ,
dok se uvid u zajedničku bazu glazbe i filmova može dobiti na poveznici
https://library.foi.hr/m3/ksr1.php?B=20&N=50&V=X3&J=&K=&O=&H=&S=&upit=

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice