FILM BABEL U CIKLUSU PREDAVANJA MILJE ŠPOLJAR

6. travnja 2011.

ŠTO SU TO ZAPRAVO RODNI STUDIJI?

U ponedjeljak, 11. travnja 2011. u 19.00 sati u u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) bit će prikazan film Babel u okviru ciklusa predavanja Što su to zapravo rodni studiji?

U svom pokušaju problematiziranja pomalo otrcanog pojma ‘globalizacije’, meksički redatelj Alejandro González Iñárritu stvorio je originalni niz malih priča koje se kroz film međusobno prožimaju te funkcioniraju kao podsjetnik kako društvene međupovezanosti globalnih razmjera, tako i isprepletenosti različitih kategorija identiteta (rod, rasa, klasa, etnicitet…) u svakome od nas. Na taj je način film Babel odlična uvertita zadnjem predavanju u kojemu će se milja Špoljar baviti trećim valom feminizma, no isto tako i kompleksnošću suvremene kulturalne teorije koja je u ovom novom stoljeću poprimila neslućene razmjere interdisciplinarnosti.

Koprivničanka Milja Špoljar je nakon završenog studija francuskog jezika i književnosti te komparativne književnosti u Zagrebu studirala rodne studije na Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti (Mađarska), Sveučilištu u Lodzu (Poljska) te Sveučilištu u Utrechtu (Nizozemska). Magistrirala je prošle godine obranivši radnju na temu pravne feminističke involviranosti u sukob na prostoru bivše Jugoslavije te načina na koji su međunarodne pravne klauzule kreirale postratnu stvarnost na ovim prostorima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice