Festival dječje knjige „Uberi priču“ u Koprivnici

25. kolovoza 2021.

Popularni festival dječje knjige „Uberi priču“ i ove godine održat će se u Gradskom parku u Koprivnici u subotu 4. rujna 2021. s početkom u 11.00 sati. Na veselje svih mališana kroz „berbu slikovnica“ vodit će ih animatorica Nikolina Manojlović Vračar, a u programu će sudjelovati i ilustratorica Hana Vrca, dobitnica Nagrade „Grigor Vitez“ za najbolje ilustracije  za djecu mlađe dobi u slikovnicama „Lord se vraća kući“ (napisala Irena Zelena) i „Mi (ni)smo sami“ (napisala Alma Pongrašić). Sudionicima će biti predstavljene i slikovnice renomiranih hrvatskih književnika i ilustratora, ovogodišnjih laureata Nagrade Grigor Vitez – „Svjetlana i sni o letu“ autorska slikovnica Dominika Vukovića i „Što sam sve naučio do škole (i to sam)“ autorice Andrijane Grgičević. Sve spomenute slikovnice djeca će moći ubrati s krošanja stabala u Gradskom parku.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica ovu manifestaciju provodi u suradnji s nakladničkom kućom „Mala zvona“ iz Zagreba. Radi se o autorskom projektu književnice Sanje Lovrenčić koji se održava u kontinuitetu od 2005. u Zagreb, a u Koprivnici od 2008. godine.

Festival „Uberi priču“ održat će se na otvorenom ispred Knjižnice i u Gradskom parku u subotu 4.9.2021. s početkom u 11.00 sati  uz pridržavanja svih epidemioloških mjera. U slučaju kiše održat će se u Stručno znanstvenom odjelu knjižnice. Sudjelovati mogu djeca predškolske i rane osnovnoškolske dobi,  a prijave za sudjelovanje primaju se u Dječjem odjelu Knjižnice od četvrtka, 26. kolovoza do petka, 3. rujna 2021.

 Kontakt podaci: (048) 622 363 – kućni 105 i 106;  095 658 5433 i djecji@knjiznica-koprivnica.hr.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice