Expecto patronum! – najava jesenske radionice za mlade 11-19 godina

9. listopada 2023.

U čarobnjačkoj školi Hogwarts stigla je jesen, a s njom i novi magični zadaci i aktivnosti u ciklusu radionica za mlade u koprivničkoj Knjižnici “Godišnja doba s Harryjem Potterom”. Prva jesenska radionica koja će se održati u subotu, 14. listopada 2023. od 10 do 12 sati, nosi naziv “Expecto patronum!”, po jednoj od najvažnijih čarolija koju uče izvoditi mladi budući čarobnjaci. To je moćna čarolija koja se koristi u osobito teškim životnim situacijama, kad se od čarobnjaka traži posebna hrabrost i izdržljivost. Simbol čarolije lik je odabrane životinje koja postaje “patronus” – svojevrstan zaštitnik čarobnjaka pa će polaznici radionice najprije odabrati svaki svog “patronusa”, a zatim će od pripremljenog materijala – trakica, perlica i malih privjesaka – izraditi vlastitu “čarobnu”, zaštitnu patronus-narukvicu.

Dio radionice bit će posvećen kreativnim aktivnostima povezanim s jesenskim šumskim plodovima, ali i čudnovatim bićima iz Hogwartsa. Bundeve, pauci i druge čudesne zvijeri i ovaj put pravit će nam društvo i inspirirati nas u izražavanju vlastite kreativnosti i mašte. Polaznike radionice, kao i obično, očekuje i zabavan nagradni kviz, uz prigodne simbolične nagrade, kao i druga čarobna iznenađenja.

Na radionicu su dobrodošli i mladi iz Ukrajine, jer će kviz i opisi kreativnih aktivnosti biti prevedeni i na ukrajinski jezik.

Za radionicu, koja će se održati na 1. katu Knjižnice u prostoru Makerspace, obavezne su online prijave putem poveznice Prijavnica Expecto patronum! koje se primaju do četvrtka, 12.10.2023. ili do popunjenja raspoloživog broja mjesta.

Запрошуємо на воркшоп і молодь з України, адже вікторина та описи творчих занять будуть перекладені українською мовою.
Форма заявки на воркшоп Expecto patronum! перекладена українською мовою для молоді з України можна знайти за посиланням:Форма заявки українською мовою

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice