EUROPSKI TJEDAN 2009. U KOPRIVNIČKOJ KNJIŽNICI

6. svibnja 2009.

I ove se godine koprivnička Knjižnica i čitaonica «Fran Galović» uključuje u program obilježavanja Europskog tjedna u Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

U sklopu programa koji će se u srijedu, 6.5.2009. godine održavati na glavnom koprivničkom trgu, koprivničku Knjižnicu posjetiti će od 11.00-12.00 sati Delegacija Europske komisije i veleposlanici. Primarni cilj njihove posjeta je upoznavanje s knjižničnom uslugoim za slijepe i slabovidne, koja je kao pilot projekt u Hrvatskoj implementirana u ponudu koprivničke knjižnice 2006. godine zahvaljujući donaciji Europske unije (68.000 eura). Od tada se uspješno održava zahvaljujući brojnim projektima u suradnji koprivničke Knjižnice i Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. Usluga nije segregirana u prostoru Knjižnice, nego se pruža u svim njenim odjelima , jer je osnivni cilj društveno uključivanje slijepih i slabovidnih u lokalnu zajednicu i društvo općenito. Koriste ju djeca od predškolske i školske dobi na Dječjem odjelu, odrasli u Odjelu za odrasle, Čitaonici tiska i Stručno –znanstvenom odjelu, a u planu je i distribucija zvučnih knjiga na područje Županije na stajalištima bibliobusa i u ostalim narodnim knjižnicama. Uz taktilne slikovnice, zvučne knjige, knjige na brajici sastoji se i od računalne opreme sa specijalnim dodacima za slijepe, te elektroničkim povećalima za slabovidne.

Delegacija Europske komisije i veleposlanici u koprivničkoj Knjižnici upoznat će se i s projektom E-kids, zatim projektima financiranima iz pretpristupnih fondova u Gradu Koprivnici, te izložbom “Sjećanja na povijesna događanja u Njemačkoj ’49. – ’89. – 2009 “, koja je realizirana u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien. Radi se o izložžbi plakata “Ortszeit/Lokalno vrijeme” Stefana Koppelkamma i izložbi knjiga na temu njemačke povijesti u posljednjih pedeset godina. Može se razgledati u izlozima i prostorima Knjižnice do 14.5.2009. gosine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice