Erasmus+ iskustva: O socijalno-emocionalnom učenju

5. listopada 2022.

Povodom  Dan Erasmusa koji se ove godine održavaju od od 13. do 15. listopada 2022. pozivamo vas na predavanje/radionicu „Erasmus+ iskustva: O socijalno-emocionalnom učenju“ koju će održati Gordana Gazdić-Buhanec, Erasmus+ ambasadorica za Koprivničko-križevacčku županiju u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović Koprivnica (Makerspace) u četvrtak, 13. listopada 2022 s početkom u 18.30 sati.

Erasmus+ je najsveobuhvatniji program Europske unije za učenje, usavršavanje, razvoj osobnih i profesionalnih vještina, upoznavanje različitih zemalja i kultura, stjecanja poznanstava i na taj lakše postizanje strateških ciljeva ustanove.

Pokrenut je 1987. godine za studente i profesore u visokom obrazovanju i uključivao je 11 zemalja.

Osmislila ga je, 1969., kao model interkulturalnog iskustva, Sofia Corradi, Mamma Erasmus, pravnica, sveučilišna profesorica, aktivna pacifistica, dobitnica brojnih nagrada i priznanja…, s prebogatom akademskom i društvenom biografijom, koji se njenom zaslugom i dugogodišnjim zalaganjem materijalizirao u programu Erasmus Europske unije. (https://www.sofiacorradi.eu/Biography.html)

Danas program uključuje zemlje članice Europske unije kao i Sjevernu Makedoniju, Norvešku, Lihtenštajn, Island, Srbiju i Tursku i uključuje sve generacije.

Otvoren svima i do sada je u Erasmus+ programe bilo uključeno više od 12 milijuna osoba. Posebno se potiče uključivanje osoba s manje mogućnosti što se dodatno financira. Iz Hrvatske je sudjelovalo više od 115.000 građana svih generacija iz 2000 različitih subjekata: obrazovnih ustanova, od vrtića do fakulteta, učilišta, muzeja, knjižnica, organizacija koje rade s mladima, sportskih udruga i drugih koje su sudjelovanjem u programu lakše ostvarivale strateške ciljeve i ojačale kapacitete.

Pogodnosti Erasmsu+ programa koristila je i Gordana Gazdić-Buhanec,  dugogodišnja ravnateljica OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Kopivnica, sada Erasmus+ ambasadorica. S vama će podijeliti informacije i znanja stečena na Erasmus+ mobilnostima.

Sadržaj:

  1. O Erasmus+ programu i mogućnostima koje pruža
  2. O školi/vrtiću kao mjestu učenja i ključne kompetencije danas
  3. O značaju školskog wellbeinga i pozitivne atmosfere u vrtiću/ školi i radnom mjestu uopće
  4. O potrebi i značaju socijalno-emocionalnog učenja
  5. Radni materijali za djecu/ učenike
  6. Pitanja
  7. Evaluacija

Svi sudionici će dobiti potvrdu o sudjelovanju na stručnom usavršavanju. Radujemo se vašem dolasku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice