Emocionalna inteligencija – predavanje i radionica Ivana Ferenčaka

1. listopada 2018.

U srijedu, 3.10.2018. s početkom u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predavanje i radionica na temu „Emocionalna inteligencija“ u sklopu 12. Tjedna cjeloživotnog učenja koju će održati Ivan Ferenčak. 

Za emocionalnu inteligenciju možemo slobodno reći da je vrlo „mlada“ tema psihologije, a posebno poslovne psihologije. Još u kasnim sedamdesetima i ranim osamdesetima vodeći su ljudi u velikim tvrtkama tvrdili: „Moje zadaće zahtijevaju glavu, ali ne i srce“. To su pojašnjavali „argumentom“ da bez emocionalne distance prema svojim suradnicima ne mogu donositi „teške“ odluke, koje zahtijeva poslovni život. O tome danas ne može biti ni govora. Značaj i vrijednost emocionalne inteligencije se pokazala odlučujućim čimbenikom kako u poslovnom životu tako i u školi, ali i u obiteljskom okruženju.

Jedan autor tvrdi: „Budućnost pripada emocionalno kompetentnim menadžerima s izraženim komunikacijskim sposobnostima“.

Daniel Goleman je u jednoj od svojih knjiga, „Emocionalna inteligencija“, naveo rezultat istraživanja: „Najbolji u razredu nije u životu najviše postigao, već onaj koji je imao prosječne ocjene, ali je u razredu bio omiljen i nadaren za ophođenje s ljudima. Znao je uvijek širiti pozitivne osjećaje i dobro raspoloženje“. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice