Ekspedicija „Onda romantica – Monte Rosa i Mont Blanc 2014“

20. siječnja 2015.

Nakon desetak zapaženih predavanja u zagrebačkim planinarskim društvima i kulturnim institucijama Matej Perkov gostuje i u Koprivnici sa svojom pričom o ekspediciji „Onda romantica 2014“. Riječ je o ekspediciji koja je imala za cilj samostalni uspon na najviše vrhove Monte Rose i Mont Blanca, najviši vrha Alpi i zapadne Europe. Uzbudljivo predavanje je romantična priča o životu, smrti i ljubavi. Publika zajedno s predavačem proživljava ovaj specifični pothvat koji postavlja mnoga pitanja: ima li još romantike u današnjem planinarstvu, je li uputno odlaziti samostalno u visoka gorja, kako pronaći novac za ostvarenje svojih snova, koliko smo spremni žrtvovati da bismo stigli do zacrtanog cilja?

Predavanje će se održati u srijedu, 28.1.2015. godine u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. U sklopu predavanja održat će se i promocija knjige “Planinarenje je način izražavanja” koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Spomenimo da je Matej Perkov prošle godine održao u Knjižnici „Fran Galović“ dva vrlo posjećena putopisno-planinarska predavanja – jedno o usponu na Monte Rosu, a drugo o tome kako se „Hrvatsku voli putujući“ uz atraktivne fotografije i zanimljive opise kojima je dočarao svoju ljubav prema planinarskim avanturama.

I ovom prigodom koprivnička Knjižnica poziva sve zainteresirane na zajedničko uživanje u jedinstvenoj priči popraćenoj atraktivnim fotografijama. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice