EDITA ŠESTAK PRIČA ODRASLIMA GRIMMOVE BAJKE

18. prosinca 2012.

U srijedu, 19.12.2012. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na 1. katu) započinje novi ciklus programa pod nazivom „Edita Šestak priča odraslima“, ovaj puta Grimmove bajke.
U današnjem društvu raširena je zabluda da su bajke isključivo štivo za djecu, kao i da samo djeca vole da im se priča. Međutim, bajke su oduvijek bile kritika društva i ljudskih slabosti te su kao takve nosile poruke prvenstveno odraslima. Upravo braća Jacob i Wilhelm Grimm, njemački filolozi, spadaju među najpoznatije sakupljače bajki i narodnih priča. Budući da se ove godine obilježava 200. obljetnica od njihovog prvog obljavljivanja, koprivnička knjižnica im posvećuje svojevrsnu pričaonicu za odrasle u suradnji s Editom Šestak. Ova poznata Koprivničanka desetljećima je radila isprva s djecom kao odgajateljica u dječjem vrtiću, a po odlasku u mirovinu s odraslima kao volonterka u humanitarnim udrugama i vanjska suradnica u edukaciji za zvanje dadilja. Edita Šestak dugogodišnja je suradnica koprivničke knjižnice i prva „teta“ u pričaonici za predškolsku djecu.
Svi zainteresirani su dobrodošli na prvu pričaonicu za odrasle u Koprivnici.
Osim toga, uz obljetnicu braće Grimm u izlozima knjižnice može se razgledati izložba plakata u suradnji s Goethe- institutim Kroatien iz Zagreba, Gimnazijom „Fran Galović“ i Udrugom za promicanje njemačkog jezika i kulture „Edelweiss“ iz Koprivnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice