DVA PREDAVANJA GORANA ŠAFAREKA

21. studenoga 2012.

Goran Šafarek, poznati koprivnički znanstvenik, aktivist u zaštiti okoliša i svjetski putnik održat će dva predavanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica – u srijedu, 28.11.2012. o Andamanskom otočju, a u srijedu, 5. 12. 2012. o Filipinima. Oba predavanja počinju u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu.

Srijeda , 28.11.2012. u 19.00 sati

EKSPEDICIJA NA ANDAMANE

Udruga Baobab je 2010. godine otišla na ekspediciju na Andamansko otočje u Indijskom oceanu. Gotovo nepoznati, Andamanski otoci u Indijskom oceanu skrivaju nevjerojatna prirodna i kulturna blaga. Cilj jednomjesečne ekspedicije bio je izrada popisa vrsta vodozemaca i gmazova ovog područja.

Srijeda , 5.12. u 19.00 sati

FILIPINI – KATOLIČKI OTOK USRED AZIJE

Razasuti na preko 7000 otoka, Filipini su svijet za sebe. To je jedina azijska katolička zemlja te jedina američka kolonija SAD-a na istoku. Od superluksuznih nebodera moderne Manille do rižinih polja pod zaštitom UNESCO-a, od šarenog svijeta podmorja do džungli Filipini očaravaju na svakom koraku.

Goran Šafarek rođen je 1977. u Koprivnici. Završio je gimnaziju „Fran Galović“ u Koprivnici te diplomirao biologiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Bavi se znanstveno-istraživačkim radom, aktivizmom u zaštiti prirode, fotografijom i snimanjem. Sudjelovao je na brojnim istraživačkim projektima i ekspedicijama u zemlji inozemstvu. Objavljuje znanstveno-stručne članke. Objavio je knjige „Drava – koprivnička Podravina“, „Ušće Mure – Hrvatska Amazona“ i „Rijeke Hrvatske“. U pripremi mu je još nekoliko knjiga.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice