Drugi „Filozofski café“ za odrasle

17. svibnja 2018.

U petak 25.5.2018. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica po drugi puta održat će se  „Filozofski café“ za odrasle.
Filozofski café je jedan od oblika filozofske rasprave i za one koji nemaju filozofsko obrazovanje, a jedini uvjet za sudjelovanje je da su osobe otvorene za kritičko promišljanje o raznim temama. Program će voditi, kao i prošlog mjeseca, prof. Sanja Suton, a tema o kojoj će se raspravljati je slobodna – točnije biti će dogovorena između sudionika na samom početku caféa. Nakon što sudionici predlože teme demokratskim glasanjem se odabire jedna o kojoj će se taj puta raspravljati.

Posljednji puta su se u vrlo dinamičnoj raspravi otkrivali razlozi netolerancije i izvore negativnih stavova spram „Drukčijih“.  Sudionici su se dotaknuli široke lepeze pitanja na područjima i ulogama obrazovanja, medija, suosjećanja i slično, ali u suštini o upoznavanju i prihvaćanju  „Različitog“ ili „Drukčijeg“.

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti, a prijave traju do 24.5.2018. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti u Odjelu za odrasle u knjižnici, telefonom na broj 048/622-363 kućni 108 ili e-mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice