Dopuna fonda Male knjižnice i druženje u Centru za pružanje usluga u zajednici “Svitanje”

12. travnja 2016.

Povodom Svjetskog dana Roma (8.4.) i Međunarodnog dana dječje knjige(2.4.) ,u petak 8.4.2016. knjižničarke Dječjeg odjela koprivničke knjižnice uručile su donaciju slikovnica Centru za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“. Radi se o 50-ak slikovnica prikupljenih u akciji “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“  koja se provodila od 1. do 29. veljače 2016., a u njoj je sudjelovalo preko 25 korisnika, većinom mališana koji su naučili koliko je važno i lijepo pomagati. Ovim slikovnicama popunio se fond „Male knjižnice“ u centru „Svitanje“ koju je koprivnička gradska knjižnica pokrenula 2014. s ciljem poticanja čitanja i skretanja pozornosti na važnost čitanja djeci. 

Nakon primopredaje slikovnica održana je pričaonica tijekom koje su djeca slušala priču „Superglista“. Prisutni osnovnoškolci sa zanimanjem su pratili priču, a nakon toga s veseljem sudjelovali u kreativnoj aktivnosti. Većina njih je odabrala slikovnice koje će posuditi i odnijeti ih kući, svojoj braći i sestrama. To je upravo i cilj oformljene „Male knjižnice“ – da djeca i ostale članove svojih obitelji potaknu na čitanje i druženje uz knjigu. 

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica još jednom zahvaljuje svima koji su darovali slikovnice te Centru za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“ na srdačnoj dobrodošlici i ugodnom druženju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice