Donacija knjiga za bibliobus koprivničke knjižnice iz projekta „Veseli njemački – fröhliches Deutsch“

17. srpnja 2015.

Zanimljiva i korisna inicijativa učenika i profesora njemačkog jezika Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica rezultirala je vrijednom donacijom bibliobusu koprivničke knjižnice, od koje će najviše koristi imati djeca koja će na jesen početi učiti njemački kao drugi strani jezik u školama u okolici Koprivnice.   

Naime, u četvrtak, 16. srpnja 2015. pod suncobranima ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održana je mala svečanost povodom završetka ovogodišnjeg projekta „Veseli njemački – fröhliches Deutsch“. Bibliobusu koprivničke knjižnice uručena je donacija od tridesetak veselih i poučnih slikovnica i dječjih knjiga te modernog nastavnog materijala na njemačkom jeziku, koji će od rujna ove godine biti dostupni djeci i nastavnicima osnovnih škola koje obilazi bibliobus.  

U projekt je bilo uključeno oko 160 učenika iz sedam mjesta u okolici Koprivnice. Aktivnosti u razredima su u potpunost provodili gimnazijalci s ciljem poticanja interesa za učenje njemačkog jezika kao drugog stranog jezika od 4. razreda osnovne škole. Pomoć u provedbi projekta  pružali su i knjižničari koprivničkog bibliobusa. 

Miodrag Maričić, prof. njemačkog jezika i voditelj projekta i Jelena Vrhovec, učenica 4. razreda Gimanzije „Fran Galović“ uručili su donaciju za bibliobus Dijani Sabolović-Krajina, ravnateljici Knjižnice. Primopredaji su prisustvovale i predstavnice Grada Koprivnice Maja Ferlindeš i Emina Kalamir.

Projekt je financirala inicijativa PASCH (Škole: partneri budućnosti), u koju je uključeno preko 1000 škola u svijetu, od toga sedam u Hrvatskoj. Među njima je i koprivnička Gimnazija. Realizaciji projekta logističku je podršku pružio Goethe institut Kroatien iz Zagreba. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice