Događanja u tjednu od 5. do 10. prosinca 2016.

6. prosinca 2016.

U ponedjeljak, 5.12.2016. u 16.30 sati na rasporedu je još jedna Pričaonica za predškolce, edukativno-zabavni program za djecu od 4 godine do polaska u školu. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić, a čitamo prigodnu priču „Jupi, došao je sveti Nikola“.

U srijedu, 7.12.2016. godine u 18.00 sati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice, Barbara Matejčić, poznata i nagrađivana novinarka, predstavit će svoju zbirku priča znakovito naslovljenu „Kako ste?“. Predstavljanjem ove zbirke obilježit će se Međunarodni dan osoba s invaliditetom (3.12.). Priče u ovoj narativno-novinarskoj zbirci sredstva izraza posuđuju od književnosti, no njihov sadržaj nije fikcija. Barbara Matejčić uranja u ljudske strahove, poniženja, nepravde, gubitke, ali i ponos i nesalomljivost te čitateljima pruža priliku da malo bolje upoznaju živote drugih kako bi ih bolje razumjeli. S Barbarom Matejčić razgovarat će Siniša Bosanac, dobitnik priznanja „Ponos Hrvatske“za hrabrost i humanost. 

U srijedu, 7.12.2016. u 13.00 sati u Dječjem odjelu, kao i svakog tjedna, na rasporedu je program „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“ – radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih. 

U subotu, 10.12.2016. u 10.00 sati (Čitaonica tiska, 1.kat) održat će se tradicionalni Susret s najčitateljima tiskanih i zvučnih knjiga u 2016. godini. I ove godine biti će nagrađeni korisnici svih odjela koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga. Uz prigodni program, nagrade i priznanja, najčitatelji Dječjeg odjela primit će nagrade u sljedećim kategorijama: djeca rane dobi do 3 godine, djeca predškolske dobi, djeca osnovnoškolske dobi do 13 godina, mladi do 15 godina i najčitatelji/slušatelji zvučnih knjiga. Odjel za odrasle i Stručno-znanstveno odjel nagrađuju svoje korisnike u kategorijama: najčitatelj hrvatske književnosti, svjetske književnosti, stripa, stručno-popularnih knjiga, najčitatelj student, srednjoškolac, najčitatelj/slušatelj zvučnih knjiga, najkorisnik Stručno-znanstvenog odjela, najgledatelj DVD filmova i najslušatelj glazbenih CD-a.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice