Događanja u tjednu od 12. do 17. prosinca 2016.

8. prosinca 2016.

 U ponedjeljak, 12.12.2016. u 16.30 sati na rasporedu je Blagdanska pričaonica za predškolce, edukativno-zabavni program za djecu od 4 godine do polaska u školu. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić, a predstavljamo slikovnicu „Neobična želja“, autorice Ivanke Vusić, djelatnice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke, koja će ujedno biti gošća Pričaonice. Pričom o Djedu Mraz koji je doživio nezgodu zato što se nije vezao sigurnosnim pojasom, autorica će djecu podsjetiti na važnost vožnje u autosjedalici i vezanja pojasom.

Istoga dana, u ponedjeljak 12.12.2016. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu (drugi kat knjižnice), održat će se podjela nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“ u organizaciji Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije. Program se odvija uz 9.12., Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

U utorak, 13.12.2016. u 18.00 sati u Čitaonici tiska (prvi kat knjižnice) u okviru programa Zelena knjižnica i Zajedno do zapošljavanja, Dražen Šimleša održat će predavanje pod nazivom Dobra ekonomija – dugoročno održiva i pravednija.  Današnji ekonomski sustav dizajniran je tako da mu uvijek treba nekontrolirani rast, zaduživanje i situacije u kojima ne plaća punu cijenu za potrošnju resursa, zagađenje i ugrožavanje zdravlja ljudi. Sve manji broj ljudi na našem planetu preispituje potrebu da ekonomija bude dugoročno održivija i trenutno pravednija. No, mnogima nedostaje alternativa, nešto što je moguće ostvariti. Dobra ekonomija i njeni modeli su upravo to, događaju se ovdje i sada, a više o njima moći će se čuti na ovom predavanju.

U srijedu, 14.12.2016. u 13.00 sati u Dječjem odjelu, kao i svakog tjedna, na rasporedu je program „Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice!“ – radionica informatičke i informacijske poduke djece i mladih koju provode knjižničarke Dječjeg odjela.

Koprivnička knjižnica završava ovu godinu programom za odrasle koji bismo slobodno mogli nazvati grand finale u odnosu na preko dvije stotine programa za djecu i odrasle koji su organizirani u protekloj, 2016. godini.  Naime, prof. Ivan Ferenčak održat će u srijedu, 14. 12. 2016. u 19.00 sati na Stručno-znanstvenom odjelu (drugi kat knjižnice) kulinarsku radionicu pod nazivom „A kaj da danas kuham? Podravski zimski jelovnici“. Njegovi gosti bit će obitelj Hećimović i žene z Jagnjedovca. Zajedničko prof. Ivanu Ferenčaku i obitelji Hećimović je posvećenost dobroj hrani koja ne prestaje, a koju oni nesebično žele prenijeti svima koji dođu na kulinarsku radionicu o podravskim zimskim jelovnicima.

Pričaonica za bebe i malu djecu „Piko slavi Božić“ – blagdani s najmlađima održat će se u subotu, 17.12.2016. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u Čitaonici tiska (1.kat). Voditeljice pričaonice, odgojiteljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta zajedno s djecom i roditeljima provodit će prigodne blagdanske aktivnosti- izrađivat će se ukrasi, pričati novogodišnje priče i pjevati pjesme. Knjižničarka Danijela Petrić prezentirat će prigodne slikovnice i priručnike za kreativno obilježavanje blagdana. Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

Također u subotu, 17.12.2016. od 9.00 do 13.00 sati ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ ili u veži u slučaju lošeg vremena, bit će održana 1. Zimska tržnica knjiga. Na tržnicu knjiga svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih. Isto tako, Knjižnica će svoje otpisane primjerke knjiga prodavati u Odjelu za odrasle. Partner u organizaciji ovog događaja je koprivnički „Šareni dućan“, a ovakve se tržnice održav

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice