Događanja u prvom tjednu Mjeseca hrvatske knjige 2017.

13. listopada 2017.

U periodu od 15.10. do 15.11.2017. očekuje nas Mjesec hrvatske knjige, manifestacija promicanja knjige i čitanja. Ovogodišnja je posvećena enicklopedistici, a Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica priprema niz događanja za djecu, mlade i odrasle.

U ponedjeljak, 16.10.2017. u 16.30 sati  na rasporedu je Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije s ciljem senzibilizacije videće djece o životu slijepih i slabovidnih osoba. Uz voditeljicu Martu Kečanović, u Pričaonici će sudjelovati gošće Ana Glavaš Jambreušić i Iva Šola.

U utorak, 17.10.2017. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu gostovat će Bruno Šimleša, autor knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Ovom će prilikom predstaviti najnoviju knjigu „Bez rukavica“ u kojoj odgovara na pitanja zašto se teško mijenjamo i najčešće učimo samo na bolnim iskustvima te zašto zdrav i otvoren um, spreman na kritičko promišljanje, vrijedi jednako kao i zdravo i otvoreno srce.
Dio knjige su i autorove novinske kolumne kojima je pridodao i mnoge dosad neobjavljene tekstove. Knjiga je prvotno objavljena 2012. godine, a ovo je novo i dopunjeno izdanje!

U utorak i srijedu, 17. i 18.10.2017. na rasporedu su Radionice robotike u Čitaonici tiska (1.kat), koje se osim u okviru Mjeseca hrvatske knjige odvijaju u okviru Europskog tjedna kodiranja 2017. (http://codeweek.eu/ ). Radionica koja će se održati u utorak u 10.00 sati naminjena je polaznicima nižih razreda osnovnih škola, a u srijedu također u 10.00 sati polaznicima viših razreda. Program se odvija u suradnji s koprivničkim osnovnim školama, a voditelj je volonter, web dizajner i programer Matija Kolarić.

U srijedu u 13.00 sati, na rasporedu je, kao i svaki tjedan, program informatičkog i informacijskog opismenjavanja Digitalni laboratorij u Dječjem odjelu Knjižnice.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Nakladom Ljevak priređuje književni susret s književnikom Želimirom Hercigonjom. Susret će se održati u četvrtak, 19.10.2017. s početkom u 13.00 sati u dvorani Domoljub. Tijekom susreta s učenicima šestih razreda koprivničkih osnovnih škola, pisac Želimir Hercigonja predstavit će svoj opus, s posebnim naglaskom na nedavno objavljeni roman Tajni leksikon 3 te s djecom popričati o zanimljivostima iz života jednog pisca.

U subotu, 21.10.2017. održat će se Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine „Vrlo gladna gusjenica“- zdrava hrana u Čitaonici tiska (1.kat). Roditelji će od odgajateljica, Marije Sesvečan i Gordane Bonta saznati kako poticati dijete da konzumira zdravu hranu i razvija pravilan odnos prema prehrani i novim namirnicama. Pričaonica se odvija u tri termina: za djecu od 6 do 18 mjeseci od 9:30 do 10:15, za 18 mjeseci do 2 godine od 10:30 do 11:15, a za 2 do 3 godine od 11:30 do 12:15 sati.

Također u subotu, 21.10.2017. od 9.00 do 13.00 sati ispred Knjižnice ili u veži u slučaju lošeg vremena, održat će se 2. jesenska tržnica knjiga. Na tržnicu knjiga svi zainteresirani građani mogu bez prethodne najave donijeti svoje knjige i prodavati ih. Isto tako, Knjižnica će svoje otpisane primjerke knjiga prodavati u Odjelu za odrasle. Partner u organizaciji ovog događaja je koprivnički „Šareni dućan“, a ovakve se tržnice održavaju svake treće subote u mjesecu.

Knjižnica poziva sve zainteresirane osnovnoškolce da se priključe Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja „Čitanje ne dolazi u pitanje“. Rješavati ga mogu djeca članovi narodnih i školskih knjižnica diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore u periodu od 1. do 28. listopada 2017. Za ovogodišnji kviz ponuđene su knjige Maje Brajko Livaković: Milijunaši; Tihomira Horvata: Mali ratnik i Sanje Pilić: Pošalji mi poruku, a preporuča se i pregled on line enciklopedij

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice